Marketing communicatie strategie

Maak het verschil met een ijzersterke (online) marketing- en communicatiestrategie; de basis voor effectieve communicatie met jouw doelgroep en optimale leadgeneratie. Zet de toon voor jouw merk met de beste ervaring en beleving voor je klanten.

Enthousiaste klanten en medewerkers
Tevreden klanten zijn niet trouw en kiezen de volgende keer net zo makkelijk een ander. Daarom is het belangrijk om tijdens de volledige klantreis de klant steeds positief te verrassen. Dit geldt precies zo voor de eigen medewerkers. Enthousiaste klanten en medewerkers zijn de beste ambassadeurs en promotors van jouw merk. 

Klantgericht groeien
Vind, verleid en verbind je (potentiële) klanten en medewerkers. Maar waar vind je hen? Wat heb je nodig om hen te verleiden voor jouw merk? Waarom zouden ze voor jou kiezen? Waar maak jij het verschil? Met een krachtige strategie en concrete, effectieve oplossingen helpt Hidden Champion jouw bedrijf, organisatie, instelling of project klantgericht te groeien.

Het marketing communicatie stappenplan tref je hieronder aan in de vorm van een infographic.
Interesse in de totaalaanpak of onderdelen daarvan? Laat het ons weten.

Analyseren

ANALYSE

- product
- concurrentie
- SWOT met
  Bussiness Canvas Model
- doelstellingen

STRATEGIE

- doelgroep
- positionering
- kernboodschap

Concept bedenken

CONCEPT

- creatief
- concept
- communicatie

Communicatie middelen - uitvoering

UITVOERING

- media
- middelen
- planning

Onze aanpak

Vind
Vind de juiste doelgroep en positionering. Hidden Champion maakt een doelgroep- en marktanalyse, doet interviews met stakeholders en stelt het strategisch plan op als basis voor alle marketing en communicatie-activiteiten.

Verleid
Verleid je doelgroep met een aansprekende, creatieve boodschap. Hidden Champion bedenkt, op basis van de strategie, naamgeving en pay-off. Samen met onze ontwerpers en copywriters ontwikkelen we een creatief (online) communicatie concept in vorm, kleur, beeld en tekst. 

Verbind
Verbind je doelgroep aan je merk en creëer merkambassadeurs. Hidden Champion realiseert alle activiteiten en middelen voor de juiste positionering. En traint jouw team voor de juiste vaardigheden. Enthousiaste medewerkers creëren enthousiaste klanten!

Resultaat

Merkstrategie
Een strategisch plan met scherpe keuzes in alles wat je doet. Samen met een onderscheidende positionering en heldere doelen ontstaat een betekenisvol merk met impact.

Customer journey
Een onderscheidende klantreis met krachtige contactmomenten. Geef je doelgroep een wow-gevoel en overtuig ze met de juiste oplossingen. Zo worden klanten ambassadeurs van je merk.

Corporate storytelling
Breng je merk tot leven met een duidelijke missie en visie gevat in een inspirerend verhaal. De essentie van het bedrijf als basis voor gezamenlijke trots.

Dialoog
Ga het gesprek aan met je doelgroep door vlogs, blogs, reviews etc. Creëer enthousiaste klanten en medewerkers; je beste ambassadeurs en promotors.