Tone-of-voice in Nederlandse taal ontwikkelen

Ontwikkel teksttaal en beeldtaal passend bij de nieuwe websitestructuur van Pluimen.nl, de persoonlijkste cadeaushop van Nederland. Het resultaat: korte teksten, een frisse toon, duidelijke call-to-actions en  duidelijke schrijfrichtlijnen voor de interne redacteuren.

Samenwerking webdesigner en copywriter
Opdracht werd uitgevoerd in nauwe samenwerking met een designer bij bureau Reclameloods Rotterdam. Na restyling van logo en huisstijl, volgde opzet voor nieuwe format van website www.pluimen.nl. Binnen nieuwe structuur was beduidend minder ruimte voor tekst, maar wel de  opdracht om met de juiste ‘emotie’ in de tekst te appeleren aan het geniet-gevoel van Pluimen.nl. En passend bij een brede doelgroep. 

Keuze uit meerdere schrijfstijlen
Onze copywriter ontwikkelde diverse schrijfstijlen waarin ‘genieten’ centraal staat. In overleg met de afdeling marketing werd een keuze gemaakt voor een tone-of-voice die het best past bij de persona. 

Omzetten van 6000 belevingen
Wat volgde was het omzetten van 6.000 producten/belevingen naar de nieuwe teksttaal en beeldtaal van Pluimen.nl. Een omvangrijke excercitie.

Resultaat
www.pluimen.nl