Complexe IT-proposities omzetten in heldere doelgroepgerichte content

Ordina is de grootste IT-dienstverlener in de Benelux. De 2.650 medewerkers zorgen ervoor dat klanten een digitale voorsprong krijgen en houden, zodat zij hun positie in de markt kunnen verbeteren. De diensten van Ordina zijn verdeeld in vijf ‘Business Proposities’. Onder elk van deze thema’s hangen Solutions: concrete diensten die Ordina aanbiedt aan hun klanten. IT-bedrijf Ordina wordt ondersteund door Hidden Champion bij het omzetten van complexe IT-proposities naar heldere, doelgroepgerichte (tekstuele) content voor website en social media kanalen. 

Doorvertaling vanuit rationale

De marketeers bij Ordina schakelen met de copywriters van Hidden Champion voor het schrijven van ‘Solutions' die vallen onder de business propositie ‘Intelligente datagedreven organisaties’. De basisteksten over deze IT-oplossingen werden aangeleverd in de vorm van een zogenoemde rationale, een totaaldocument met daarin alle informatie over de betreffende dienst, dat door iedereen uit de organisatie te gebruiken is. Vanuit deze rationale maakt een copywriter afgeleiden voor:

  • Een landingspagina over de betreffende dienst op de website van Ordina.
  • Een leaflet (8 pagina’s) die op de landingspagina kan worden gedownload en naar prospects kan worden gestuurd.
  • Een salesslider (15 slides) die door consultants onder meer gebruikt kan worden bij presentaties.

Verschillende kanalen, verschillende kernboodschappen

Na een uitgebreide briefing door de verantwoordelijke marketeers over de onderwerpen, de aanpak en het dna van Ordina, schrijft onze copywriter de teksten. Hierbij is van belang om goed de kernboodschappen uit de rationale naar voren te brengen. Welke boodschappen prominent naar voren moesten komen, verschillen per kanaal aangezien elk kanaal een andere doelgroep heeft. Zo moet voor de website vooral de mogelijke behoefte aan de dienst duidelijk worden gemaakt en moet deze tekst meer to the point zijn om potentiële klanten te verleiden. De leaflet en salesslider mag juist meer gedetailleerde informatie bevatten omdat lezers van deze documenten al verder zitten in de customer journey.

Hulp nodig bij het Creëren van heldere en doelgroepgerichte content?