Scherm­afbeelding 2023 04 19 om 12.26.12

Copywriting landingspagina ‘Pieken doe je samen’ voor Royal FloraHolland

De lente- en zomerperiode zijn piekmaanden voor Royal FloraHolland (RFH). Er komt veel op de organisatie, klanten, leden, medewerkers en andere stakeholders af met allerlei gevolgen. Met de campagne ‘Pieken doe je samen’ wil RFH begrip en draagvlak creëren. Hidden Champion werd gevraagd om binnen deze campagne de copywriting te verzorgen voor de landingspagina www.royalfloraholland.com/piek.

Teksten die RFH schrijft zijn vaak op serviceniveau. Voor deze campagne was het de uitdaging om de teksten te schrijven vanuit het oogpunt van kwekers, kopers en medewerkers. De landingspagina was tot dat moment puur informatief, miste structuur en een duidelijk ‘waarom’.

Denken 

Op basis de verkregen broninformatie vormden we eerst een duidelijk beeld van de maatregelen van de Piekcampagne en de betekenis ervan voor de verschillende doelgroepen. Het ging er hierbij om het sentiment van stakeholders – vaak tegengestelde belangen – goed op waarde te schatten en de inhoudelijke boodschap in de kern te begrijpen.

Maken

Vervolgens verschenen de eerste woorden op papier. We sleutelden erna aan woordkeuzes en zinnen. We hadden namelijk zeer beperkte ruimte om de boodschap over te brengen. Zo mocht de overkoepelende tekst slechts 40-50 woorden bevatten. En de verschillende ‘boiler plates’ per doelgroep (kweker, koper, intern) 100-150 woorden. Het was passen en meten, kiezen en schrappen. De copy werd hierna voor een eerste feedbackronde met de klant gedeeld.

Piek overkoepelend campagnepagina banner 684x460px NL

Raken

In de fase erna hebben we nog gespeeld met creativiteit en gepuzzeld met perspectieven. Kan het nog korter, activerender, scherper, beter? Na deze ‘oefening’ volgde er een tweede redigeerronde met de opdrachtgever. Na nog een paar puntjes op de i, werd deze versie goedgekeurd. Royal FloraHolland gebruikt de teksten nu als kapstok en op meerdere communicatiedeliverables. Het proces is dankzij een prettige samenwerking zeer transparant en soepel verlopen.