Pfizer Social media-advies 

Hidden Champion heeft farmaceut Pfizer ondersteunt op het gebied van contentmarketing door middel van een strategisch social media advies rondom verschillende wetenschappelijke onderwerpen. De kernvragen: hoe spreid je content uit over social media gedurende een langere periode? Hoe draag je de boodschap 'Pfizer = Science' op een aansprekende manier uit? 

Aanleiding vraag Pfizer

Pfizer wil de wetenschappelijke kant van farma populairder maken onder haar stakeholders. Denk aan consumenten, zorgverleners, overheid en politiek-bestuurlijke organisaties. Hidden Champion is ervan overtuigd dat wetenschappelijke onderwerpen zich perfect lenen voor een social-mediastrategie op Linkedin, Instagram, Facebook en Twitter.  Maar hoe pak je dat aan?

Bedenken social media-verhaallijnen

Een van de onderwerpen waar Hidden Champion over adviseerde is ‘gentherapie’. Pfizer doet daar veel onderzoek naar en het is een onderwerp dat steeds meer aandacht krijgt, vanwege de veelbelovende resultaten en onderzoeksrichtingen. Een dergelijk onderwerp biedt dan ook een schat aan informatie voor het creëren van een narratief (langlopende verhaallijnen). Door de juiste afstemming van tekst en beeld kan Pfizer een duurzaam bereik realiseren en ‘presence’ creëren bij de juiste blogs, influencers en thema-accounts op social media.

Aanpak Hidden Champion

Pfizer vroeg Hidden Champion om een uitgebreid voorbeeld te leveren dat als inspiratiebron kon dienen voor het interne creatieteam. De corporate website breakthroughs.com was een van de vertrekpunten voor Hidden Champion om haakjes te vinden voor interessante SoMe-posts. Ook de site pfizer.nl blek een bron voor info en inspiratie. We bedachten verhaallijnen met genoeg content voor zo'n 6 á 8 weken. Deze flow aan content plaatsten we in een contentkalender. Voor elke week produceerden we posts die qua tekst én beeld meteen aanspreken en blikken vangen. Per periode uit de contentkalender leverden we een batch met daarin teksten, banners, infographics, iconen, explainables, video’s en hashtags. We maakten alles ‘op maat’ voor de kanalen Twitter, Linkedin, de Pfizer-website, Instagram en Facebook. 

OP ZOEK NAAR INSPIRERENDE VERHAALLIJNEN VOOR JE
SOCIAL-MEDIAKANALEN?