Inspiratiemagazine Leerwerkakkoord

Vergrijzing, digitalisering en de energietransitie hebben impact op de arbeidsmarkt. Mede daarom is in 2019 het Leerwerkakkoord gesmeed, een samenwerking tussen de onderwijssector in Rotterdam-Rijnmond, het bedrijfsleven en de gemeente Rotterdam. De ambitie van het Leerwerkakkoord is om de mismatch tussen vraag en aanbod te doorbreken en te werken aan een toekomstbestendige, inclusieve en duurzame arbeidsmarkt in de (arbeidsmarkt)regio Rotterdam-Rijnmond. 

Kleurrijke verhalen in tekst en beeld

Vanuit de gezamenlijke aanpak zijn de afgelopen jaren allerlei prachtige initiatieven opgestart om (nieuwe) mensen te vinden, te (her)activeren en geschikt te maken voor een baan. Alle verhalen lees je in het kleurrijke Inspiratie magazine dat Hidden Champion maakte in opdracht van de gemeente Rotterdam. Je vindt er interviews, cases-beschrijvingen, facts & figures en een overview van de Leerwerkakkoord-initiatieven.

Aanpak inspiratiemagazine

Een copywriter en designer bij Hidden Champion ontwikkelden een bladconcept, een contentplan en een planning gericht op het congres dat juni 2022 plaatsvond in De Kuip. Op basis van interviews met startende werknemers, partners en aangeleverd bronmateriaal, schreven we de teksten voor alle rubrieken. De ontwerpers in onze studio maakten een design-voorstel voor het magazine in lijn met de visuele identiteit van het Leerwerkakkoord. Na akkoord op alle teksten en beelden startte de opmaak van het 52-pagina’s tellende magazine. Hierna volgde het drukwerk.

Download eindresultaat

Het resultaat is een lekker leesbaar en kleurrijk magazine waarin alle Leerwerkakkoorden aan bod komen: haven, facilitaire dienstverlening, bouw en techniek, energietransitie, zorg, transport en logistiek, personenvervoer, midden- en kleinbedrijf.

Interesse in het magazine? Klik hier dan hieronder voor download pdf.

Zoekt jouw organisatie ondersteuning bij employer branding?
Hidden Champion ondersteunt graag met advies, projectmanagement en de creatieve uitvoering in tekst en beeld.