Magazine Pain Management

Ziekenhuis de Sint Maartenskliniek is in Europa en Amerika toonaangevend in de behandeling van aandoeningen op het gebied van houding en beweging. Hidden Champion bedacht bladconcept, ontwierp, schreef en fotografeerde het Engelstalige magazine ‘Pain Management’ op basis van interviews met artsen.

Doelstelling magazine
Het magazine moet bijdragen aan wereldwijde samenwerking en kennisdeling met partners voor de ontwikkeling van effectieve pijnbehandelingen. De uitgave wordt gebruikt op seminars en congressen in Europa en de Verenigde Staten. 

Innovatieve behandelingen pijnbestrijding
In de eerste editie belichten we innovatieve behandelingen die internationaal erkend zijn. Van neuromodulatie, het RealHealth-programma, lokale verdovingszenuwblokken tot het gebruik van virtual reality-technologie. 

Aanpak in 3 fases
Het magazine kwam tot stand door samenwerking tussen native Engelse tekstschrijver, ontwerpers bij Reclameloods, fotograaf, contentmanager, hoofd communicatie Sint Maartenskliniek en de medisch manager ‘Pain and Anaesthesiology’.

1: bladconcept & inhoudsopgave
Na startbijeenkomst met medisch manager ‘Pain and Anaesthesiology’ en hoofd Communicatie werd bladconcept en inhoudsopgave bedacht.

2: interviews met specialisten
Face-to-face interviews met acht inhoudsdeskundigen Mark Van Houdenhoven (voorzitter Raad van Bestuur), Natasja Maandag (anesthesiologist en pijnspecialist),  Ivar Bruaset (medisch manager en anesthesiologist), Kris Vissers (professor Pain and Palliative Medicine and Anesthesiologist), Bart van den Bemt (medisch manager en senior pharmacist), Leon Vonhögen (anesthesiologist en pijnspecialist), Désiree Engelbart (hoofd van RealHealth) en Marike Soree (projectleider RealHealth).

3: look & feel, opmaak, infographic
Bij het ontwerpen van de look & feel hielden wij rekening met vaste huisstijlelementen. Vanzelfsprekend de wijze van het gebruik van het logo en de vaste kleurstelling van De Sint Maartenskliniek. Verder kregen wij carte blanche.

Voor de look & feel is gekozen voor een luchtige opzet van de lay-out, een mooie balans tussen tekst en beeld. De gebruikte oranje lijn onderaan iedere pagina staat als metafoor voor pijn. Enerzijds een vloeiende constante lijn anderzijds een lijn met een curve naar boven met onderbreking.

5 disciplines
Hidden Champion maakte voor de realisatie van het magazine gebruik van 5 disciplines:
• ontwerp 
• opmaak 
• tekstschrijven 
• fotografie
• bladcoördinatie

Co-productie met Reclameloods Rotterdam.

Blader door het Painmanagement magazine van de Sint Maartenskliniek via deze link naar ISSUU.