Webshop
Janselijn Wijnen

WIJNEN DIE ERTOE DOEN

Bij Hidden Champion zijn we liefhebbers van Franse wijnen. Het was dan ook een feestje om samen met onze partner Reclameloods Rotterdam een webshop te ontwerpen en bouwen voor importeur Janselijn Wijnen. De pareltjes uit de Bourgogne, Champagne en Loire belanden nu met één muisklik in je winkelmand. 

Webshop met een verhaal

Om het verhaal van dit mooie wijnbedrijf te vertellen, ging onze tekstschrijver uitgebreid in gesprek met oprichter Chris Janselijn. Uiteraard werd daarvoor wel een fijne Levet Côte du Rhône ontkurkt, gevolgd door een Bourgogne van Domaine Arnoux-Lachaux. Op basis van dit gesprek in een prima ambiance schreef onze collega de corporate story van deze eigenzinnige ondernemer en volgde een  voorstel voor de navigatiestructuur en techniek van de webshop. Na goedkeuring van het door Reclameloods Rotterdam ontworpen wireframe, ging de webdesigner aan de slag.

Ontwerp logo 

Voordat Reclameloods Rotterdam de ‘look & feel’ van de webshop ontwierpen, volgde eerst het ontwerptraject voor een nieuw logo. Een ‘klassieke’ touch, maar toch eigentijds en lang houdbaar voor de toekomst; dat waren de wensen van de klant.

Fotoshoot in Franse sfeer

Na afronding van ontwerp logo en de huisstijl binnen de webshop, volgde een fotoshoot in een sfeervol vooroorlogs huis in Rotterdam-Noord. Met gebruik van het wijn-portfolio, de juiste glazen, smakelijke patés en kazen werd hier een serie foto’s gemaakt, die te gebruiken zijn voor website, social media en presentaties. 

Koppeling met Exact Software

In goede samenwerking met Exact Software kwamen we tot een koppeling met het ordersysteem en implementatie binnen de webshop. Bestellen en betalen is in een handomdraai gerealiseerd voor de consument met smaak. Voor de backoffice bij Janselijn Wijnen verloopt de afhandeling hierdoor ook efficiënter.

Venijn van project in de staart

Het venijn van dit project zat ‘m in de staart. Chris Janselijn en zijn collega moesten nu aan de bak met het schrijven van de proefnotities bij de vele wijnen uit Frankrijk, Duitsland en Zwitserland én de verhalen over alle wijnmakers waarmee Chris in 20 jaar een goede relatie opbouwde.

Bekijk het resultaat op janselijn.nl

Ook op zoek naar een Zonder Poespas Webshop?

We helpen je graag met een overzichtelijke, snelle webshop en een gebruiksvriendelijk contentmanagementsysteem. Onze diensten in het kort:
-          advies over navigatie en techniek
-          de beste teksten en beelden voor je business-verhaal naar de potentiële klant
-          logo en huisstijl ontwerp, kortom de basis voor je ‘look & feel’
-          fotografie en video
-          bouw met koppeling naar betaal- en ordersysteem
-          service met een glimlach, plezier en kwaliteit staan bij ons voorop in samenwerking!

Tot snel!