e-Magazine energietransitie

De vakgroep Energieteam bij AKD stuurt vier keer per jaar een online magazine naar haar relaties. Hidden Champion ondersteunt het communicatieteam met inspirerende verhalen over de energie transitie. Een copywriter bij Hidden Champion interviewt daarvoor bevlogen inhoudsdeskundigen van uiteenlopende projecten. Goed voorbeeld is een artikel over drijvend zonnepark in natuurpark De Molenkampen.

Nederland aan de frontline

Door het in 2019 opgestelde Klimaatakkoord staat Nederland aan de frontlinie van een transitie naar duurzame energie. Het bouwen van zonneparken op land en water zijn daarin een belangrijke stimulerende factor. Maar voor gemeenten is het streven naar succesvolle duurzame energieprojecten altijd een spannende zoektocht. Want wat zijn in potentie goede plekken om energie op te wekken? Waar krijg je technisch en juridisch allemaal mee te maken? En het belangrijkste, hoe creëer je draagvlak onder bewoners en belanghebbenden?

Drijvend zonnepark

In de gemeente Buren zien gebiedsontwikkelaar K3, energieleverancier Vattenfall en energiecoöperatie eCoBuren een prachtige kans voor een drijvend zonnepark in natuurgebied De Molenkampen. Vanuit deze samenwerking lukt het de drie partijen om de omgeving met veel enthousiasme te overtuigen van de plannen, zodat bewoners het project omarmen en zelfs willen mee-investeren. “Dit schiet meteen op. Hiermee kunnen we duizenden huishoudens van energie voorzien.” Nieuwsgierig naar het artikel? Lees hier.

K3, eCoBuren en Vattenfall: drijvende krachten achter draagvlak voor drijvend zonnepark

Natuurgebied De Molenkampen

AKD Energieteam

AKD is een full-service Beneluxkantoor met 500 advocaten, fiscalisten, notarissen en staf. Het Energie-team van AKD is betrokken bij een breed scala energieprojecten. Onze expertise omvat alles fases van energieprojecten: van locatiekeuze tot en met exploitatie. Doordat wij alle relevante expertise in huis hebben, benaderen wij een energieproject vanuit een integraal perspectief. Dat minimaliseert de juridische risico's en vergroot de kans op een succesvol project.

Wil je het duurzame verhaal van jouw organisatie ook vertellen?
De contentmakers bij Hidden Champion zorgen voor het pakkende tekst-beeldverhaal.