Brochures Atlas College scholengemeenschap

Vijf scholen, vijf unieke verhalen

Ouders willen de beste school voor hun kind, een plek waar ze zich thuis voelen en zich onbezorgd kunnen ontwikkelen. Maar dat is voor iedereen anders. Vijf middelbare scholen in Noord-Holland vroegen Hidden Champion advies bij de realisatie van hun voorlichtingsbrochures voor het seizoen 2020-2021. Het werden vijf verhalen over vijf unieke scholen.

Maak kennis met het Atlas College

De OSG West-Friesland, SG De Triade, SG Copernicus, SG De Dijk en Newton SG maken allemaal onderdeel uit van het Atlas College in Hoorn. Het onderwijsniveau varieert van VMBO, HAVO tot VWO. Op elke school spraken we met het managementteam om zo gevoel te krijgen bij het dna. Vervolgens kwamen we - in samenwerking met elke school - tot een passende invulling van het contentplan voor elke brochure.

Leerlingen, docenten en ouders aan het woord

Twee tekstschrijvers van Hidden Champion interviewden op elke school - gedurende één of twee dagen - leerlingen, docenten, ouders en ondersteunend personeel. Op basis van deze gesprekken en het contentplan (‘de plank’) werden teksten geschreven. Na goedkeuring volgde opmaak van de brochures met daarin mooie foto’s die de sfeer schetsen op elke school.

Klaar voor de open dagen

Na uitgebreide controle van de opgemaakte pdf-documenten en afstemming met school en vormgever, volgde het sein: “Drukken maar”. Alle brochures worden ingezet tijdens de open dagen in Hoorn, Edam en Medemblik. We kijken terug op een fijne samenwerking met gepassioneerde onderwijsmensen die deze vijf scholen stuk voor stuk uniek maken.

Download de brochures

Bevindt jouw V.O. school zich in een krimpgebied? Hidden Champion helpt je profileren!