Circulaire bedrijfsstrategie in mode industrie

In 2022 werd The Renewal Workshop onderdeel van Bleckmann, wereldwijd logistiek partner voor de sector mode en lifstyle. The Renewal Workshop helpt modemerken hun gebruikte en beschadigde goederen te herstellen en adviseert bedrijven over hun circulaire bedrijfstrategie. 

Wereldwijd verspilling textiel verminderen

Om de wereldwijde verspilling van kleding en textiel te verminderen is er dringend actie nodig. Merken en producenten zullen zich ingrijpend moeten aanpassen. In de modewereld wordt circulariteit net zo belangrijk als e-commerce. 

Whitepaper: Is your brand ready for mandatory textile circularity?

Om de ecologische voetafdruk van de textielindustrie te verkleinen, heeft de EU  recent nieuwe beleidsmaatregelen aangekondigd om duurzame en circulaire textiel te stimuleren. The Renewal Workshop wil spelers in deze industrie graag helpen zich voor te bereiden op deze nieuwe maatregelen. Voorbeeld is het whitepaper ‘Is your brand ready for mandatory textile circulairity’l dat Hidden Champion recent schreef in opdracht van Bleckmann.  Klik hier voor download.

Whitepaper Bleckmann 

Infographic Embrace Circularity

Ter inspiratie vroeg Bleckmann aan Hidden Champion een infographic te ontwikkelen waarin je kunt zien wat de aanpak van The Renewal workshop voor positieve invloed heeft op de levenscyclus van een modeartikel en in hoeverre dit de circulariteit van merken bevordert.  

Wil je ook jouw doelgroep informeren over nieuwe duurzaamheidsrichtlijnen in jouw sector?