Bleckmann I contentstrategie en creatie

Bleckmann is een toonaangevend logistiek bedrijf met vestigingen in heel Europa. Het bedrijf richt zich op omnichannel merken die actief zijn op de markten mode, lifestyle en consumentenelektronica. Met de marketing- en communicatieactiviteiten wil Bleckmann kwalitatieve leads genereren. Voor de ‘employer branding’ wil het bedrijf zich positioneren als ideale werkgever. Hidden Champion is partner voor de contentstrategie en de creatieve uitvoering van de contentkalender. Enkele voorbeelden lichten we hieronder toe.

Magazine ‘Boulevard’

Het magazine ‘Boulevard’ is één van de kanalen om het verhaal van medewerkers te vertellen en  recruiters te ondersteunen bij de werving van nieuwe collega’s. Het magazine wordt ook als ‘hard copy’ beschikbaar gesteld voor haar relaties wereldwijd. De native Engelse copywriters bij Hidden Champion ondersteunen de marketingafdeling om die verhalen te schrijven op basis van interviews en andere bronnen. Engelse content wordt vervolgens door ons hertaald naar het Nederlands. Medewerkers bij Bleckmann die voorkeur hebben voor een interview in de Nederlandse taal, worden geïnterviewd onze Nederlandse tekstschrijver. 

Case studies

Op basis van research, aangeleverd bronmateriaal en interviews schrijven onze copywriters Engelstalige case studies en hertalen deze teksten naar het Nederlands. De case studies over bijvoorbeeld de samenwerking met GymShark en Securitas zijn terug te vinden op de website en worden ingezet bij Linkedin campagnes.

Infographics

Om zich te profileren op specifieke thema’s zoals bijvoorbeeld circulariteit in de fashion industry, ontwerpen we infographics om processen te visualiseren en zo te verduidelijken. In veel gevallen is dit doeltreffender dan het verhaal uit te schrijven. Infographics zijn bij uitstek geschikt om via social media te verspreiden en zo engagement te stimuleren.

Blogs en white papers

We schrijven geregeld blogs voor de website en social media op basis van bronmateriaal en interviews met inhoudsdeskundigen van Bleckmann over uiteenlopende disciplines.
En we bedenken, schrijven en ontwerpen white papers om Bleckmann te positioneren als thought leader, bijvoorbeeld als het gaat om duurzaamheid. Zo bouwt Bleckmann op dit moment – in samenwerking met VDR Bouwgroep – het grootste circulair distributiecentrum in Nederland.

Website artikelen

Over diverse onderwerpen die betrekking hebben op de dienstverlening van Bleckmann schrijven wij landingspagina’s waarin we de belangrijkste SEO keywords verwerken.

Zoek je ook ondersteuning bij contentstrategie en creatieve uitvoering?