Volq laat zich in 2017 verfrissen


Uitvoering van de contentagenda heeft partner Onno de Vries  ‘geoutsourced’, zodat Volq zich voor 100% kan richten op de (maatschappelijke) vraagstukken van uiteenlopende opdrachtgevers waaraan het team dagelijks werkt. Het is aan Hidden Champion om het verhaal van dit eigenzinnige bureau te vertellen via de online kanalen: aansprekend, zonder geblaat, in tekst én beeld. Met het flexibele maandabonnement heeft men daar bij Volq geen omkijken meer naar.

Over Volq
Bij het Rotterdamse bureau Volq weten ze alles van stedelijke ontwikkeling. Vanuit de overtuiging ‘het Volq maakt de stad’ komen ze tot verrassende oplossingen met impact; door samen te werken met bewoners, reizigers, ondernemers, studenten en anderen die op een locatie wonen, werken of graag verblijven. Door iedereen te betrekken, iedere stem te horen, kansrijke ideeën op te halen, te toetsen en zo samen de koers te bepalen.

Gebundelde energie
Volq brengt mensen bij elkaar, stimuleert interactie, bundelt de energie en zorgt voor samensmelting van ideeën en initiatieven. Voor elke maatschappelijk vraagstuk wordt gezocht naar een realistische invulling. Met een levendige stad als resultaat.

Van aanpak naar ‘Best practice’
Kopieergedrag is het bureau vreemd. Op iedere plek, in elke situatie en bij elke groep mensen spelen vraagstukken die zich niet laten vergelijken.

Vier verfrissende oplossingen op rij:

Ideeënfabriek XL in Rotterdam
Ruim 150 projectleiders, gebiedsmanagers, beleidsmedewerker en communicatieadviseurs ontmoeten elkaar in Rotterdam voor leerzame en inspirerende ervaringen voor effectieve overheidsparticipatie, online én offline.

Hotspot in Leiden
In Leiden werd in de zomer van 2016 'De Buurt' opgezet, dé plek waar cultuur, sport, kennis, theater, relaxen en lekker eten Leidenaren samenbrachten. In afwachting van de bouw van nieuwe kantoren en woningen in het stationsgebied, bracht
'De Buurt' alvast de nodige reuring.

‘Herontdekkers’ aan het woord
De gemeente Rotterdam vroeg Volq onderzoek te doen naar woonwensen van de doelgroep ‘Herontdekkers’. Na enkele creatieve sessie volgde een helder rapport met concrete aanbevelingen om tegemoet te komen aan de woonwensen van deze groeiende doelgroep.

Aan de wandel
De eerste beleefbare gebiedsvisie van Nederland zag het licht in Capelle aan den IJssel. Volq ging met de gemeente de straat op om ideeën op te halen bij duizenden Capellenaren voor de vernieuwing van het centrumgebied. In samenwerking met de stad ontstond een heldere en actiegerichte gebiedsvisie. Het resultaat: een wandelroute door de stad waarbij Capellenaren met behulp van een kaart of smartphone alle ontwikkelingen op straat kunnen ervaren én kunnen meedoen!

Ja, ik ben benieuwd naar de mogelijkheden voor een flexibel verfrissingsabonnement voor tekst- en beeldcontent?