December 2021

Belangrijkste trends in de logistieke sector 

Hidden Champion - kennispartner voor de logistieke sector – sprak hierover met bestuurders van vooraanstaande logistieke bedrijven. Het werden interessante gesprekken over onder andere duurzaam bouwen, krapte op de arbeidsmarkt, digitalisering, robotisering en schaalvergroting. De visies van Rhenus, Vos Logistics en NedCargo zijn nu beschikbaar voor geïnteresseerden.

Alphons van Erven

CEO bij Rhenus Contract Logistics

Als CEO van Rhenus Contract Logistics in Nederland investeerde Van Erven flink in duurzaamheid. Langs de A58 bij Tilburg bouwde Rhenus het meest duurzame logistieke centrum in haar soort. Een magneet voor potentiële werknemers in die toch wel krappe arbeidsmarkt. 


Inzet op duurzaamheid geeft Rhenus voordeel op concurrentie”

Diederik Jan Antvelink

Oprichter en grootaandeelhouder NedCargo

Nedcargo is marktleider in voedings- en drankenlogistiek. Het bedrijf van Diederik Jan Antvelink levert dagelijks meer dan 30.000 verschillende producten aan de distributiecentra van supermarkten, restaurants, slijterijen en groothandels in de Benelux. Hoe hij aankijkt tegen het arbeidsmarktvraagstuk?

Vrachtwagenchauffeurs hebben een van de slechtste cao’s van Nederland. Voor nu niet erg, maar richting de toekomst een doodlopende weg"

Frank Verhoeven

CEO bij Vos Logistics

Vos Logistics is een specialist op het gebied van transport en klantspecifieke logistieke diensten. In 2019 schetste Frank Verhoeven de vier onderwerpen die de logistieke sector de komende 25 jaar het meest gaan beïnvloeden.  Toen sloeg de pandemie toe. We spraken hem in 2021 om te zien of zijn opvattingen zijn veranderd. Zijn antwoorden waren verrassend...

"Duurzaamheid staat zeer hoog op de agenda en is dus een essentieel punt. Onze uitstoot staat centraal"

Een uitgebreide beschrijving van alle genoemde trends is nu beschikbaar als whitepaper