Kennisbank 
tone of voice

Wat is een tone of voice? 

Hoe praat je als merk? En hoe klink je? De tone of voice van je merk is een heel belangrijk onderdeel van de communicatie. Het is de stem van je merk waarmee, en de toon waarop, je communiceert naar de doelgroep. De tone of voice is eigenlijk de stijl van álle externe en interne communicatie. Het is de manier waarop jouw merk de doelgroep, medewerkers en stakeholders aanspreekt.

Waarom is een tone of voice belangrijk om te hebben? 

Een goede tone of voice geeft je merk een stukje persoonlijkheid  en zorgt er dus voor dat mensen zich met jouw merk kunnen identificeren. Wanneer je de tone of voice van je merk duidelijk hebt, kan je ervoor zorgen dat alle vormen van communicatie altijd met elkaar overeenkomen. Een heldere tone of voice draagt daarmee bij aan de herkenbaarheid van je merk. Het zorgt voor een eenduidige en unieke uitstraling en heeft daarmee een positief effect op het imago van je merk.

Beeldtaal onderdeel van de tone of voice 

 De persoonlijkheid en identiteit van je merk kun je in tekst, maar zeker ook in beeld terug laten komen. Voor krachtige krachtige beeldtaal geldt dat je niet eens het complete logo hoeft te zien om te weten om welk merk het gaat. Dat kan bijvoorbeeld door plaatsing van een afbeelding van een typisch product wat herkenbaar voor jouw merk, een herkenbaar lettertype, of specifiek  kleurgebruik waar de bezoeker jouw merk mee identificeert.

Hulp nodig bij het zoeken naar de juiste tone of voice?