Engelstalige SEO teksten voor Alphacomm Solutions

Het Rotterdamse e-commercebedrijf Alphacomm Digital Commerce vroeg Hidden Champion de Engelstalige teksten te schrijven voor de nieuw ontworpen website www.alphacommsolutions.comHet bedrijf verovert momenteel de internationale prepaid markt.

De projecttaak voor Hidden Champion:
- herschrijf alle Engelstalige teksten voor nieuwe format
- optimaliseer de teksten voor zoekmachines op basis van keywords
- schrijf korte teksten die aanzetten tot actie (call-to-action)
- zorg voor tone-of-voice passend bij de bedrijfscultuur (enthousiast, vrolijk, maar professioneel)
- maak teksten passend binnen design templates

Uitvoering
Na inlezen van de bestaande website, een uitgebreide Slideshare-presentatie en desk-research, volgde een uitgebreid gesprek met de verantwoordelijke voor Business Development. Het verschafte onze copywriter voldoende inzicht in de producten en diensten.
Gedurende het schijfproces stond relevante inhoud voor de lezer centraal. Zoekwoorden en synoniemen werden strategisch geplaatst in koppen en bodytekst. Dus geen overbodige zoekwoorden in teksten plaatsen die slechts als 'vulling' dienen.
Nadat goedgekeurde teksten waren geplaatst op de website, volgde er nog nog een controle door onze Engelstalige native speaking tekstschrijver op eventuele fouten in het contentmanagementsysteem.

Doelgroep en tone-of-voice
De inhoud werd geschreven in een B2B-stijl die gemakkelijk te begrijpen is voor mobiele operators, financiële bedrijven, incassobureaus en prepaid top-up websites als opwaarderen.nl.