CONTENTSTRATEGIE: HOE JE DOELGROEPEN BEREIKT EN BINDT

Informeren, verkopen, activeren of amuseren? Wat je doel ook is als bedrijf of organisatie, je wilt dat je verhaal goed overkomt bij de doelgroep. Een contentstrategie is daarbij een onmisbaar middel. Samen met een overzichtelijke contentkalender zorg je voor structuur: wie creëert, publiceert, op welk kanaal, in welke context en met welk resultaat. 

Contentstrategie in vijf stappen

1. Uitgebreide contentscan van jouw website en social kanalen.
2. Identiteit, doelstellingen en doelgroep in kaart brengen.
3. Complete analyse van jouw concurrenten.
4. Strategie bepalen aan de hand van een missie/visie
5. Contentkalender opstellen

Het verhaal van Van Beest verteld met een infographic

Contentkalender opstellen

Aan de hand van de strategie bepalen we samen de social media kanalen, interessante thema’s en verhaallijnen die jouw doelgroep aanspreken en bijdragen aan de doelstellingen van je organisatie. Op basis van de thema's maken wij een contentkalender voor een periode van bijvoorbeeld 1 of 2 maanden. 

Is dit je doel? 

  • Mensen oprecht interesseren
  • Autoriteit in jouw vakgebied
  • Klanten en fans
  • Trotse werknemers 

Wij leggen uit hoe je jouw doelgroepen niet alleen bereikt, maar ook vasthoudt. Wij leren je in simpele stappen hoe je een contentstrategie maakt waarmee je loyale volgers kweekt. En wij laten je zien hoe je dit vervolgens zelf kunt doen. Je zult versteld staan van de mogelijkheden en wat deze manier van communiceren allemaal losmaakt, niet alleen bij jouw externe doelgroep, maar ook in jouw eigen organisatie. 

Contentcreatie

Onze contentmakers helpen graag het verhaal van jouw bedrijf beter te vertellen. Wij creëren met plezier jouw Nederlands en Engelse teksten, video, fotografie, animaties en infographics. Hieronder zie je drie voorbeelden als onderdeel van een succesvolle contentstrategie. 

Whitepaper - Merapar

Social media content - Pfizer

Bedrijfsvideo - BouwBusiness