#Hashtag & posts, hoe werkt het nou?
neem contact op

#Hashtag & posts, hoe werkt het nou?

Met de introductie van Twitter was daar ook ineens de hashtag. Iedereen kent het, maar……hoe pas je ‘m toe als verzender van posts? En hoe gebruik je ‘m om op de hoogte te blijven van specifieke onderwerpen?

Hashtag bepalen per thema
Het is belangrijk om vooraf te bepalen welke hashtags bij een thema horen. Die hashtags worden bij elke post geplaatst en zijn goed voor:

1.      Vindbaarheid – posts zijn goed terug te vinden/te verzamelen door op hashtags te zoeken
2.      Metrics – hashtags maken het mogelijk om nauwkeurig te meten hoe posts zich verspreiden.
3.      Traffic – hashtags generen traffic doordat het zorgt voor verspreiding naar relevante kanalen.

Andere accounts zoeken vaak naar relevante content door bepaalde hashtags te monitoren. Door onderzoek te doen naar welke hashtags populair zijn bij communities waarin je wilt opvallen, kun je strategisch hashtags inzetten en op de radar verschijnen van andere accounts.

De rol van hashtags 
Een post met goeie tags komt door die tags ook bij andere social-mediagebruikers terecht die bepaalde tags actief volgen. Het kan dus lonen om accounts die belangrijk zijn in een specifieke sector goed te volgen en de hashtags over een langere periode te bestuderen. Wanneer je die hashtags vervolgens zelf inzet weet je dat je bij hetzelfde publiek (en bij het account waarvan je de hashtags overneemt) terechtkomt. Uiteraard betekent dit niet automatisch nieuwe volgers/likes/shares, maar wanneer je dit een langere periode volhoudt en kwalitatief goede content maakt, wordt die kans wel groter door juist hashtag-gebruik.

Algoritmes social-media-platforms
Alle social media-platforms hanteren algoritmes die bepalen of een post aan iemand wordt getoond in zijn feed. Het gaat in deze blog te ver om daar in detail op in te gaan, maar er zijn een paar regels die ervoor zorgen dat de meeste algoritmes gunstiger naar content kijken:

1.      Regelmaat - post zoveel mogelijk met dezelfde frequentie, op dezelfde dag)
2.      Reacties/likes - hoe meer reacties en likes, hoe meer content wordt getoond. Daarom is zo nu en dan een call-to-action goed.
3.      Andere accounts taggen –  algoritmes kijken gunstiger naar accounts die veel links hebben naar andere accounts
4.      Juiste aantal hashtags – op twitter 1 of 2 hashtags, op instagram tussen 9-15 hashtags, LinkedIn 2 tot 3 hashtags, Facebook 1-2 hashtags.

Meer weten hoe Social-Media-Content voor jouw bedrijf kan werken?

Delen

© Hidden Champion