“Jouw website altijd ‘alive and kicking’ met verse content”

“Jouw website altijd ‘alive and kicking’ met verse content”

Meedoen met de grote jongens op het web? Hou je website dan 'alive and kicking'! Verse content plaatsen vergroot je populariteit. ‘Relevante content’, daar draait het om. Het is inmiddels een containerbegrip, maar het is o zo nodig om de zoekmachine en je bezoekers te verleiden tot een bezoek en aan te zetten tot actie.

Vers, dus betrouwbaar
Je website blijft actueel als je hem met regelmaat een update gunt. Versgeknipte websites ogen springlevend en daarom betrouwbaar. Zo werkt het. Bovendien ziet Google graag beweging in een website. Periodiek updaten is dus van groot belang voor de populariteit én vindbaarheid van je website

Zorg voor een contentplan
De belangrijkste reden om een contentkalender op te stellen, is simpelweg omdat er vaak verandering in je website nodig is. Webshops willen bijvoorbeeld frequent met beeld en assortiment stunten om voorraad actueel te houden en terugkerende bezoekers te blijven prikkelen. Websites van dienst- of zorgverleners vereisen weer andere periodieke aanpassingen; daar zit de update 'm veel vaker in nieuwsitems, database of een blog.

Meten is weten
Een ander belangrijk onderdeel om online succes te boeken: start een SEO traject. Je kunt écht groeien naar een betere positie in Google door stapsgewijs SEO elementen te verbeteren. Maar eerlijk is eerlijk, met SEO ga je nooit over één nacht ijs. Heb geduld. Zorg dat je meet met Google analytics. Het kan overigens een betaalbaar pad zijn. Voor zoekmachineoptimalisatie geldt bovendien dat Google graag ziet dat je de website regelmatig opfrist met nieuws, blogs en social media items. Zo nu en dan een gerichte, compacte landingspagina schrijven kan ook leiden tot ‘conversie’.

Denk aan Social Media
Content bijhouden en meer verkeer genereren gaat, zeker bij webshops, hand in hand met social media. Je wilt immers de buitenwereld laten weten dat je winkel super actueel is, dat jouw shop dé plek is om te gaan shoppen. Dat moet je dus met regelmaat van de daken schreeuwen, want anders vergeet de buitenwereld je. Dat van de daken schreeuwen kan via vele kanalen en op vele subtiele, doch geraffineerde manieren. Onderhoud deze kanalen en verhoog je prestaties met linkbuilding.

Oh wat flauw om mee af te sluiten
Het is natuurlijk preken voor eigen parochie. Maar kom je er niet uit een contentkalender op te stellen of met het periodiek uitvoeren van je plan, zoek dan hulp. Want contentonderhoud is een vak apart.