5 seo-tips 
om direct toe te passen
neem contact op

5 SEO-tips om direct toe te passen

Je hebt een prachtige website met pakkende teksten. Natuurlijk wil je deze aan een zo groot mogelijk publiek tonen en je bereik vergroten. Een goede SEO (Search Engine Optimalisation) strategie helpt je om zo hoog mogelijk te scoren in de gratis resultaten van Google. En dat wil je, want hoe groter het bereik, hoe meer (potentiële) klanten jullie mooie website onder ogen krijgt. Je kunt van alles doen om je site te optimaliseren voor Google. In dit artikel geven wij je alvast 5 tips waar je direct zelf mee aan de slag kunt gaan.

1. Plaats interne en externe links op je website
Het is heel eenvoudig om je site te voorzien van interne links. Bovendien helpen deze de bezoeker om op een prettige manier te navigeren. Plaats op alle pagina’s links naar andere pagina’s op je website. Niet alleen naar de contact pagina, maar ook naar bijvoorbeeld eerder geschreven blogartikelen.

Plaats ook links naar andere (externe) websites en zorg ervoor dat deze geopend worden in een nieuwe pagina. Geen idee naar welke sites je dan kan linken? Wat denk je van partners, leveranciers of informatiebronnen zoals Wikipedia?

2. Plaats relevante zoektermen in een URL
Dit klinkt heel logisch, maar lang niet alle websites houden hier rekening mee. Als je bijvoorbeeld tekstschrijver bent en op die zoekterm gevonden wilt worden, zorg er dan voor dat je een pagina + URL hebt waar het woord in voorkomt. Dit vindt Google ook fijn en het helpt je om op relevante zoektermen goed gevonden te worden.

3. Plaats tussenkopjes in de teksten op je website
Maak gebruik van tussenkopjes op alle pagina’s van je website. Het maakt een tekst prettig leesbaar en je kunt het mooi gebruiken om hier relevante zoektermen in te verwerken. Google ziet het als informatiebron voor de inhoud van de teksten op je site, dus kijk goed naar de kopjes en plaats ze als H2 op je website. De titel zet je in H1 helemaal bovenaan.

4. Pas op voor duplicate content!
Duplicate content is letterlijk gekopieerde tekst en helaas gebeurt het nog heel vaak dat een artikel exact wordt gekopieerd. Vaak met de beste intenties overigens. Stel dat een artikel of persbericht van jou geplaatst wordt op een website. Deze informatie wil je zelf ook graag delen op je eigen site. Het is dan niet de bedoeling dat je het artikel letterlijk overneemt, maar link gewoon naar de bron (die kende je al toch? Zie ook tip 1). Google wordt niet blij van tekst die letterlijk gekopieerd is en hecht veel waarde aan originele teksten.

5. Plaats afbeeldingen en geef ze de juiste naam
Foto’s of plaatjes maken een tekst aantrekkelijker en het helpt je ook om beter gevonden te worden. Plaats je een artikel over bureaustoelen en wil je daar ook op gevonden worden? Pas dan ook je bestandsnaam aan en geef het de naam ‘bureaustoel’ in plaats van IMG091.jpeg. Ook in het CMS zorg je dat het plaatje een relevante naam krijgt (image alt tag).

Wil je dit artikel delen?
Leuk! En let op tip 4

Wil je reageren op dit artikel of sparren over SEO content voor jouw website?

Delen

© Hidden Champion